tiistai 3. heinäkuuta 2012

Tiistai 3.7.2012, Palas de Rei - Santa Irene, 48km

Nyt on jäänyt muutama päivä väliin, ei nettiyhteyksiä, mutta ei myöskään mitään häkellyttävää kirjoitettavaa =) Viimeinen satanen lähti eilen rullaamaan ja tänään se rullasi huimat 48 km vähemmäksi. Oli tarkoitus jäädä jo aikaisemmin majoittumaan, mutta ei ainuttakaan alberqueta.. Joten olis pitäny jäädä taivasalle.. Ei mukava ajatus yksin taivaltaessa.. Tänään siis tuli oltua tien päällä 9h parilla pikku tauolla höystettynä. Majataloon päästyä oli melko kiitollinen olo selviytymisestä tämän päivän ylä- ja alamäkien kanssa. Ensimmäiset 20 km kirmasin vuoroin juosten, vuoroin kävellen, mutta sitten rauhotin tahdin reippaaseen kävelyyn =) Huomenna siis matkaa enää Santiagoon 23 km eli yli puolet vähemmän kuin tänään, jee! Tuntuu ja kuulostaa hyvälle! Ja sieltä enää vajaa sata Finisterraan, joten nyt on loppusuora menossa. Maalais maisemissa nämä muutama päivä on vuoristossa vietetty ja oikein odotan Santiagoon pääsyä, ihmisten ilmoille, suureen kaupunkiin! Pidän kyllä maaseudun rauhasta myös mutta välillä aina kaipaa näitä ihania espanjalaisia kaupunkeja, viihdyn niissä erittäin hyvin. Toiveissa myös huomenna nähdä kaikki camino ystävät koolla Santiagossa. Saa nähdä kuinka käy.
Täksi yöksi sain pedin ihastuttavasta majatalosta, jossa soi koko ajan rauhallinen klassinen musiikki olohuoneessa ja makuuhuone 15 henkilölle on sekin ihanan viehättävä, maalaishenkisesti sisustettu espanjalaiseen talonpoikaistyyliin. Kaunista, rauhallista, idyllistä, siistiä. Voiko muuta toivoa kun väsyneenä saapuu uuteen majapaikkaan, tietämättä mitä ovenaukasun takana on. Tämä on siis kuin koti. Istun olohuoneen sohvalla, wifi toimii, kirjoittelen blogia, iäkkäitä ihmisiä istuu muilla sohvilla, lukee lehtiä, juttelee hiljaa, yksi pelaa pasianssia korteilla, keittiöstä tulee illallisen tuoksu, puoli 8 saadaan istua pöytään. Kiljuva nälkä =) Niin kuin tapoihin kuuluu, nytkin menu del diaan kuuluu alkukeitto, pääruoka (kalaa) ja jälkiruoka (toivoisin jotain juustovanukasta, ne on täällä ihastuttavia..) Nyt tulikin kutsu pöytään, nam. Kuullaan taas! Täällä siis kaikki hyvin =)

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavaa olla mukana matkallasi! Jalkapallohuuma ei ole niille vuorille ehtinyt? Su-ma -yö suuressa kaupungissa olisi voinut olla vähäuninen ;)Mukavia loppukilometrejä uusine kokemuksineen. Jaksamista.

    VastaaPoista
  2. Mukavaa viimeistä satasta! Odotan oikein innolla kuviasi! Näyttääköhän niissä lainkaan samalta kuin kuvaustesi perusteella luomissani maisemissa :-) Miten muuten on ripset kestäneet ;-)???

    VastaaPoista